In de horeca werken we met twee cao’s: de Horeca-cao en de HOP-cao. Een cao is een afspraak tussen werkgevers en werknemers over zaken als salaris, werktijden en scholing. Maar wat houden deze twee cao’s precies in en wat betekenen ze voor jou?
Cao's in de horeca
HOP-cao
De HOP-cao regelt de financiering en organisatie van het Horeca Ontwikkel Platform (HOP). HOP is speciaal is opgezet om de sector toekomstbestendig te maken. Via HOP wordt geïnvesteerd in:
- Scholing en ontwikkeling voor medewerkers en ondernemers.
- Betere werkomstandigheden.
- Onderzoek en innovatie in de sector.
- Campagnes om de horeca aantrekkelijker te maken.
- En meer.
In de cao lees je welke afspraken de sociale partners hebben gemaakt over het Horeca Ontwikkel Platform (HOP). De HOP-cao geldt van 1 september 2024 tot en met 31 augustus 2029.
HOP Statuten & reglementen
In de HOP-cao zijn de volgende documenten als bijlage opgenomen:
De Horeca-cao
De Horeca-cao geldt voor bijna alle bedrijven in de sector, zoals restaurants, cafés, hotels en cateringbedrijven. Hierin zijn afspraken vastgelegd over:
- salaris en werktijden
- vakantie en verlof
- opleidingsmogelijkheden
- arbeidsomstandigheden
- en meer
Val je onder de Horeca-cao? Dan kun je in de cao precies lezen waar je recht op hebt en wat je kunt verwachten van je werkgever.
Lees meer over de Horeca-cao bij
Werk je in de recreatie of contractcatering?
Dan gelden andere cao’s. Kijk voor meer informatie op kikk-recreatie.nl of werkenincontractcatering.nl.