HOP is er voor alle werkgevers en werknemers in de horeca. Dit zijn onder andere hotels, pensions, restaurants, cafés, cafetaria's, lunchrooms en cateringbedrijven. Uitzonderingen zijn de sectoren recreatie en contractcatering. Werk je in een van deze sectoren? Kijk dan op: kikk-recreatie.nl of werkenincontractcatering.nl.
Veelgestelde vragen
HOP geeft antwoord op al jouw vragen
- Direct naar:
Top 5 veelgestelde vragen
Categorieën
Kies een categorie voor het antwoord op jouw vraag
- Direct naar:
Over HOP
Het Horeca Ontwikkel Platform (HOP) is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), CNV en De Horecabond. HOP maakt de horeca aantrekkelijker en toekomstbestendig door te investeren in scholing, arbeidsomstandigheden en promotie van de branche.
Werknemer & HOP
HOP biedt diverse voordelen die bijdragen aan jouw professionele groei en werkplezier in de horeca:
- Scholing en ontwikkeling: er komen meer mogelijkheden voor trainingen en opleidingen, zodat je je kunt blijven ontwikkelen in je vak.
- Betere werkomstandigheden: HOP streeft naar verbeterde arbeidsomstandigheden, wat bijdraagt aan een prettigere werkomgeving.
- Sterkere positie op de arbeidsmarkt: door de focus op vakbekwaamheid en ontwikkeling sta je sterker op de arbeidsmarkt.
- Meer carrièrekansen: met de extra aandacht voor scholing en ontwikkeling ontstaan er meer doorgroeimogelijkheden binnen de horeca.
De premie moet zichtbaar zijn op je loonstrook. Bij twijfel kun je contact opnemen met je werkgever of met HOP via het contactformulier op deze website.
Werkgever & HOP
HOP investeert in activiteiten die bijdragen aan de toekomst van jouw onderneming. Bijvoorbeeld door:
- Kansen voor scholing en ontwikkeling: er komen meer mogelijkheden voor trainingen en opleidingen, niet alleen om de vakbekwaamheid te vergroten, maar ook voor ondernemers.
- Betere werkomstandigheden: HOP streeft naar verbeterde arbeidsomstandigheden, wat bijdraagt aan een prettigere werkomgeving en minder verzuim en verloop.
- Aantrekken van nieuwe medewerkers in de sector: HOP stimuleert de instroom van nieuw talent door promotiecampagnes en samenwerking met het onderwijs.
- Onderwijs en praktijk goed op elkaar laten aansluiten: HOP ondersteunt initiatieven waarbij horecaonderwijs beter afgestemd wordt op de praktijk. Dit betekent dat nieuwe medewerkers beter voorbereid zijn op het werk in de praktijk.
Zo zorgen we dat de horeca een aantrekkelijke plek is om te werken, ontwikkelen én ondernemen.
Werkgevers moeten vanaf 1 april 2025 premie inhouden bij werknemers. De eerste factuur wordt in het najaar van 2025 verstuurd. Werkgevers ontvangen vanaf dat moment na afloop van elk kwartaal een factuur voor de premie-inning voor HOP.
De premie moet als aparte post in je loonadministratie staan. Lees meer over premie-inning.
Premie
Het geld wordt geïnvesteerd in de toekomst van de horecasector. Denk hierbij aan:
- Scholing en ontwikkeling van horecamedewerkers en ondernemers.
- Verbeteren van werkomstandigheden.
- Campagnes voor het promoten van de branche.
- Innovatieve projecten die bijdragen aan een sterke en toekomstbestendige sector.
Samen bouwen aan jouw toekomst in de horeca
